Groetjes uit Australië

Nog nooit zijn we zo ver weg geweest van vrienden en familie. Dat we letterlijk aan de andere kant van de wereld zitten beseffen we soms zelf niet eens. Maar het is echt waar, deze blog komt helemaal vanuit Australië!

De vlucht van Thailand naar Perth was helaas niet zo ontspannen als we hadden gehoopt. Serieuze turbulentie zorgde voor klamme handjes en maakte een poging tot slapen onmogelijk. Alsof dat nog niet genoeg was gebeurde er iets wat misschien wel de meest nare ervaring tijdens een vlucht is geweest. 

Terwijl we luisteren naar muziek en ons best doen even te slapen worden de passagiers die voor ons zitten onrustig. In eerste instantie lijkt het erop dat het oude Aziatische dametje zich niet lekker voelt en moet overgeven. Maar we zien het niet goed en willen het eigenlijk ook niet zien! 

Dan schrikken we. Haar familie raakt in paniek, ze schudden de vrouw wild heen en weer en seinen naar het personeel. Koen heeft beter zicht en vertelt me dat ik beter niet kan kijken. Dan slaat ook bij mij de paniek toe. Ik zie dat ze aan haar pols voelen en dat de paniek groter wordt wanneer alle kleur uit de vrouw verdwijnt. 

Het personeel weet absoluut niet wat ze moeten doen en kijken beduusd om zich heen. Dan wordt er in het vliegtuig omgeroepen of mensen met een medische achtergrond zich met spoed willen melden. Mijn stresslevel rijst de pan uit en we weten ons maar moeilijk een houding te geven. Omdat alles op de rij voor ons gebeurd zitten we er met onze neus bovenop. Voor ons gevoel kunnen we niks doen en dus maken we zo snel mogelijk plaats voor mensen die komen helpen. Vervolgens zien we de paniek van een afstandje aan.

Vreselijk. Koen kijkt ontdaan uit zijn ogen en ik kan niet stoppen met rillen. Mijn duimen vinden elkaar, duimen dat het goedkomt. 
En gelukkig, het komt goed! De vrouw komt weer bij, maar ze was echt heeeel ver weg. De grauwe kleur trekt langzaam weg en haar familie kalmeert. Wanneer we weer op onze plek gaan zitten vragen we aan de familie of alles weer oké is. ‘She scared us!’ Is het antwoord. 
De twee uur die we nog te gaan hebben zijn alles behalve onbezorgd. Wat als dit, wat als dat.. Bij elk geluidje en elke beweging kijken we voor ons, of alles nog wel goed gaat. Dan zie ik haar wijzend naar buiten kijken. Land in zicht! Australië in zicht! Perth in zicht! Laat die landing maar snel beginnen.

Tickets en eerste geld van Australië
Aankomst in Australië

Na een nacht met veel spanning en zonder slaap zetten we dan eindelijk voet op Australische bodem. Laten we hopen dat de douane wat minder spannend verloopt. Al kennen we natuurlijk allemaal de strenge controles door de Australische Border Security programma’s. Maar het valt alles mee en ook de bagage is heelhuids aangekomen.

In Perth verblijven we tijdelijk bij Daan, een Nederlander die al zo’n 11 jaar in Australië woont. We hebben Daan leren kennen via Facebook. Daar hadden we een berichtje geplaatst of iemand een plekje vrij heeft in zijn of haar huis waar we een tijdje kunnen verblijven om op te starten. Daan reageerde enthousiast en voor een vriendelijk prijsje hebben we een eigen slaapkamer en mogen we gebruik maken van het hele huis. Naast Daan hebben we nog een huisgenoot, William uit Nieuw Zeeland. Hij woont en werkt tijdelijk in Perth. Prettig om de eerste weken omringd te zijn door mensen die ons wellicht een beetje op weg kunnen helpen.

Als kip zonder kop gaan we aan de slag met van alles en nog wat. We plannen camper-bezoekjes, want we willen het liefst zo snel mogelijk een campertje kopen om Australië mee door te gaan. Er moet allerlei papierwerk geregeld worden voordat we hier aan het werk kunnen zoals het aanvragen van belastingnummers en zorgverzekering. Afspraken met de bank voor het openen van een rekening. En ga zo maar door. 

Na een aantal dagen doen we even een stap terug omdat we merken dat we moe zijn. Moe van van de reis, het nieuwe ritme door het tijdsverschil maar ook lijken de intense twee maanden Nederland er een beetje uit te komen. Dus we schuiven alle praktische dingen even aan de kant en gaan op rak. Tijd om Perth te ontdekken!

Omdat we nog geen eigen vervoer hebben doen we alles met de fiets, te voet of met het openbaar vervoer. Het openbaar vervoer is gelukkig hartstikke goed geregeld! Op een kleine tien minuten lopen ligt een treinstation en na een korte rit staan we midden in het centrum van Perth, waar zelfs gratis stadsbussen rijden. 

City Hall met moderne flat op achtergrond
Bell Tower in Perth Centrum
Wilke loopt door London Court

Eerlijk, de stad Perth is niet heel spannend. Maar het is een fijne plek om te verdwalen. De sfeer is relaxt en het stikt er van de koffiezaakjes en leuke restaurantjes. Alleen zijn de prijzen even schrikken. Het was hier al duur, maar nu wordt alles nog duurder wordt ons door locals verteld. Dus neerploffen op een terras of een hapje eten is niet echt een pretje voor onze portemonnee. Om nog maar te zwijgen over de kosten van de boodschappen. Maar goed, we moeten toch eten. En dus passen we ons aan, denken we na over uitgaven en proberen we zo min mogelijk onnodige boodschappen (chocola niet meegerekend) te doen. 

Wilke leest kaart in Elizabeth Quay
Koen en Wilke selfie in Elizabeth Quay

Naast het wennen aan nog bewuster uitgaven doen moeten we ook wennen aan de bevolking, de Aussies! Ze zijn nogal aanwezig, zowel verbaal als non-verbaal. Geen outfit of haarkleur is te gek en heb je geen tattoos dan ben je een uitzondering. Plus het accent, daar is soms geen touw aan vast te knopen. Maar, iedereen is vriendelijk! ‘Are you okay mate? Can I help you mate?’ Zodra we even vragend om ons heen kijken. Of ‘where are you from mate?’ Want geïnteresseerd dat zijn ze wel! En het gebruik van het woordje ‘mate’ is echt geen grapje. Ontmoet je iemand voor de eerste keer, je bent gelijk z’n ‘mate’! 

Straatbeeld Fremantle

In de omgeving van Perth is van alles te doen. Laten we beginnen met de kustlijn want die is prachtig! Ook hier kom je makkelijk met het openbaar vervoer en dus bezoeken we verschillende stranden waarlangs je heerlijk kunt wandelen. Al is het belangrijk om op tijd even de schaduw op te zoeken want het is bloedheet en de UV-straling is hoog!

Cottesloe Beach
Wilke zoekt de schaduw op
Peron Point aan de Sunset Coast
Witte kaketoes in naaldboom

Door de hitte en de felle zon is het eigenlijk beter vertoeven in een van de grootste stadsparken ter wereld: Kings Park. Een prachtig gebied met wandelpaden, veel natuur, allerlei vogelsoorten en mooie plekjes om van het uitzicht op Perth te genieten. 

Koen wandelt in Kings Park
Wilke met uitzicht op Swan River
Kaketoes in Kings Park
Wilke wandelt over pad met Perth op achtergrond

Bijzondere ontmoetingen hadden we op Heirisson Island, een eilandje gelegen in de river die dwars door Perth loopt. We gaan er aan het einde van de middag naartoe, want we hebben gelezen dat ze overdag de schaduw opzoeken en slapen: kangoeroes. Er leven zeven vrouwelijke kangoeroes op het eiland. Waarom ze daar leven, geen idee! Hier hebben we helaas geen informatie over kunnen vinden.

Na een lekker stukje wandelen ziet Koen ineens oortjes boven het gewas uitsteken. Yes! We hebben er in ieder geval twee gezien want het is niet vanzelfsprekend dat je de kangoeroes spot! Naarmate het wat later wordt komen ook de andere vijf kangoeroes in beweging en kunnen we ze van dichtbij bekijken. Oké, dit bewijst dat we écht in Australië zijn!

Wilke wandelt door Heirisson Island op
Kangoeroe in bosjes
Kangoeroe kijkt in camera
Kangoeroe met Perth op achtergrond

Aan de rand van het eiland ploffen we neer op een boomstam met uitzicht op de stad die goud kleurt door de ondergaande zon. De perfecte plek om onze zelfgemaakte koude pasta-salade op te peuzelen. Picknicken is hier de normaalste zaak van de wereld en daar doen we graag aan mee!

Zonsondergang bij Perth
Zonsondergang in Perth
Parkiet in avondlicht
Elizabeth Quay in avondlicht

11 reacties

 1. Oei oei! Wat een heftige vlucht hebben jullie meegemaakt. Hopelijk zijn jullie weer op adem gekomen en zijn jullie na alles “geland”.
  Ik ben zo benieuwd wat voor 4 wieler jullie gaan vinden! Kan niet wachten om te lezen hoe jullie alles daar gaan ontdekken. Prachtige foto’s weer maar wow! Wat een gebouwen. Dat ben ik van jullie niet gewend 😉 Gauw de jungle in jullie 😜 Het gaat jullie goed!
  Prachtig schriftje trouwens, Wilco 💕
  See ya mate xx

 2. Wat een spannende vlucht ! Gelukkig is het allemaal goed afgelopen .
  Wat zal het fijn zijn als jullie alles geregeld hebben en jullie weer op rak kunnen met een camper, Heerlijk Australië ontdekken !
  Ik geniet weer op afstand met jullie mee 😃🖐️

 3. Wat een belevenissen weer! En mooie avonturen staan jullie nog te wachten met de camper!! Zie jullie in Queensland! 😉
  Liefs, Trees

 4. Wat een verhaal alweer, tsjonge jonge, mooi dat je ons dat ook verteld……hopelijk vinden jullie snel je campertype voor nieuwe avonturen!!!! succes Aussies!!

 5. Alweer genoten van jullie avontuur in Perth!
  En weer door😜……..met jullie campertje het mooie landschap van Australië ontdekken!
  ❤️❤️

 6. Je maakt wat mee hé als je aan her reizen bent…
  Weer leuk om te lezen allemaal jullie belevenissen.
  Lieve groetjes 😀

 7. Hello Mate,
  Hoe is het in het land van de kiwi’s.
  Wat een avontuur weer onderweg van Thailand naar Perth, ik geloof meteen dat je blij was dat er land in zicht was.
  Die hoed staat je goed Wilke.
  En de kangaroos,,,, wat een prachtige dieren.
  Vooral die kleintjes 😍 super cute.
  Ben weer zeer benieuwd naar jullie reisavonturen en geweldige fotos.
  Echt tof.

  Have a great time en succes met de camper…

  X Marielle

 8. Wilke & Koen….the ever adventurous….and front seats real life drama enroute. I love your descriptive writing. Thank you for taking us on your beautiful journey….we are already looking forward to the next blog. I love the sun hat…stay cool safe & healthy. Lots of love. P&D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Menu

Volg ons ook op Instagram:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Ontvang een mailtje als we een nieuwe blog online zetten