Omgaan met ups & downs

Hoewel we bij het Great Barrier Reef letterlijk hoogtepunten beleven zitten er naast al die toffe ervaringen soms ook mindere dagen tussen. Vooral in Cairns hebben we wat pittige momenten gehad. Dit kwam door verschillende dingen.

Ten eerste vraagt de zoektocht naar werk heel veel energie. Dagenlang zoeken we naar vacatures en gaan op verschillende plekken het gesprek aan. Helaas zonder succes. Negen van de tien keer krijgen we niet eens een reactie terug. Heel frustrerend, om chagrijnig van te worden!

Daarbij merken we dat ons energielevel soms aan de lage kant is en dat het moeite kost nieuwe energie te vinden. 
Nieuwe culturen ontdekken, genieten van de lokale keuken, mooie mensen ontmoeten met een andere religie, het leren van simpele woordjes in een veel te moeilijke taal, chaos op straat, onbekende groenten en vruchten ontdekken op een kleurrijke en geurige markt. Dat is wat ons voornamelijk energie geeft tijdens het reizen, en dat is wat we missen in Australië. 

Australië voelt, net als de Australiërs, voor ons toch iets te westers aan. Het is een ontwikkeld land en van alle gemakken voorzien. Ideaal om te kamperen en rond te reizen. Daarnaast we hebben ons nog geen moment onveilig gevoeld, wat ook heel veel waard is!
Maar het zijn juist vaak de bovengenoemde dingen die zoveel toevoegen aan ons reisplezier. Dat neemt trouwens niet weg dat we Australië prachtig vinden! De natuur en het wildlife is geweldig mooi. We hebben het absoluut naar ons zin! Maar iedereen heeft zo zijn eigen voorkeur en die gaat bij ons uit naar wat anders. Daar willen we graag eerlijk over zijn.
Soms best lastig aangezien iedereen altijd lyrisch is over Australië. ‘Ga je erheen om te reizen, dan blijf je waarschijnlijk plakken om uiteindelijk te emigreren!’ Iets wat veel mensen van te voren ook over ons dachten. Maar lieve mensen, geen zorgen. Emigreren naar Australië zal het voor ons niet worden. Waarschijnlijk niet, want tja, je weet het maar nooit.

Stiekem verbaasd het ons allemaal niet want we weten hoe groot onze liefde voor Azië en Zuid-Afrika is. Daarom waren we ook erg benieuwd hoe het Australisch avontuur ons zou bevallen. Begrijp me niet verkeerd, want dit avontuur bevalt dikke, vette prima! Zoals Koen zegt: ‘dalijk denkt iedereen dat het hier kommer en kwel is.’ Maar dat is dus absoluut niet zo! Plus, we hebben hier een nieuwe, hele grote liefde ontdekt: het camperleven!

Daarnaast stoei ik met het gemis van familie en vrienden. Iets waar ik tijdens ‘hoofdstuk 1’ van onze reis niet zoveel last van had. Dat kwam misschien ook doordat we wisten dat we met kerst thuis zouden zijn. Dit jaar zal dat anders zijn, iets wat ik moeilijk vind en me soms verdrietig maakt. 

Kortom, we waren even niet zo happy. Gelukkig kunnen we samen over alles praten en zorgen we er op die manier voor dat we niks opkroppen. Plus het gemis uitspreken richting vrienden en familie doet ook wonderen! Want reizen is en blijft ons ding, maar het is wel zonder jullie!

Na goede gesprekken en wat tranen proberen we het van ons af te schudden. Om onze energie wat op te krikken besluiten we wat beter voor onszelf te zorgen qua voeding en slaan we extra vitamientjes in. Maar wat ons helemaal een oppepper gaf was het krijgen van een reactie op een sollicitatie! 

Op facebook zag ik een vacature voorbij komen van een plantenkwekerij. Als een van de eersten reageerden we erop en een uur later hingen we met de baas aan de telefoon. 
Om een lang verhaal kort te maken: inpakken en wegwezen! Tijd om Cairns achter ons te laten en vijf uur richting het zuiden te rijden naar Townsville want daar wacht een sollicitatiegesprek op ons!

Lichtelijk gespannen gaan we maandagochtend op gesprek. We zijn van harte welkom om te komen werken, maar het is niet wat we ervan verwacht hadden. De baas, Scott, wil namelijk dat Koen in het team van de landscaping gaat werken en ik op de kwekerij. 
Eenmaal terug op de camping laten we het bezinken en besluiten we dat dit niet is wat we willen. Het lijkt ons juist leuk om ook qua werk een gezamenlijke ervaring te delen. Daarnaast is het vanuit praktisch oogpunt ook allemaal niet handig qua vervoer enz. 
We leggen onze twijfels voor aan Scott die aangeeft dat we waarschijnlijk niet met z’n tweeën op de kwekerij kunnen werken, maar hij gaat het overleggen.

Teleurgesteld hangen we op. Stiekem hadden we gedacht dat het helemaal goed zou komen. Ook weer zoiets, soms zeggen de vacatures iets anders dan er werkelijk bedoeld wordt. 

We wikken en wegen, zuchten en balen. Helemaal wanneer we na een paar dagen nog niks hebben gehoord van Scott. En dus besluiten we alles om te gooien. We laten het zoeken en vinden van werk voor wat het is. Het heeft teveel invloed op hoe we ons voelen en dat moet voor nu even afgelopen zijn! 
Weet je wat we doen, we gaan gewoon lekker verder met rakken! En dus pakken we de kaart van Australië erbij en maken nieuwe plannen. 

Maar reisplannen zijn net zo veranderlijk als het weer. Na een aantal dagen ontvangen we een berichtje van Scott: we mogen allebei aan de slag op de kwekerij! Maandag om 6.20u worden we verwacht, inclusief werkschoenen met een stalen neus! 

Die stalen neuzen moeten nog even wachten, want voordat we tijd hebben om te shoppen gaan we nog wat leuks doen: Magnetic Island bezoeken!

7 reacties

 1. Ach lieve mensen toch, goed om te praten, delen, en plannen bij te stellen.
  En te ontdekken wat jullie echt blij en gelukkig maakt.
  Vooral mee door gaan😉.

  Een dikke knuf uit Holland
  X

 2. Heel begrijpelijk allemaal. Nog even werken en daarna weer op Rak en jullie weg weer vinden. 🪴🍀🌻

 3. Lieve Wilke en Koen,
  Wat vervelend dat het niet lukte met het zoeken naar werk.
  Jullie hadden dat niet verwacht en ook het gemis van vrienden en familie is een lastig moment ja🥲ook voor ons .
  Fijn toch nog een baan gevonden en lekker weer jullie spaarpotje te vullen!
  Kop op en lekker weer door met rakken!
  😘😘

 4. Het is misschien ook maar mooi dat jullie je zo voelen. Niet prettig nee, zeker niet. Maar het maakt je wel bewuster hoeveel je om degene kan geven. Ik mis jullie ook maar ga er gewoon vanuit dat ik jullie weer gauw ga zien! Fijn dat jullie weer aan het rakken zijn, even terug naar het “rak- basis”. Heel fijn dat jullie ook elkaar helpen en steunen waar nodig is! Zoet hoor!
  Succes met de mooie stalen neuzen te vinden xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Menu

Volg ons ook op Instagram:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Ontvang een mailtje als we een nieuwe blog online zetten