Klimmen, koken en eten in Chiang Mai

Vanaf het treinstation van Chiang Mai bracht een aardige taxi chauffeur ons naar het hotel. Onderweg kregen we een lesje geschiedenis over Chiang Mai. Laten we dit lesje jullie besparen 😉

Chiang Mai, een stad waar we het tijdens onze vorige reis erg naar onze zin hebben gehad. Terug in Chiang Mai! De tweede grootste stad van Thailand, maar zo voelt het niet. Het is knus, geen hoge flatgebouwen en omringd door bergen.

De eerste dagen hebben we rustig aan gedaan. Lekker gewandeld door de stad, boekje geleden in het stadspark en ‘s avonds aten we op gezellige foodmarkets. Beetje te vergelijken met foodtruckfestivals in Nederland, maar in Thailand staan deze kraampjes er standaard, elke avond weer, met de meest verse gerechten.

Kanjana, een restaurant waar we tijdens onze vorige reis gegeten hebben. Toen we ons ticket naar Thailand boekten wisten we 1 ding zeker: daar gaan we weer eten! En de Khao Soi, de specialiteit van noord Thailand, smaakte weer top!

Tijd voor wat actie! Na een dik uur met de taxi kwamen we aan bij Bua Thong Waterfalls, ook wel ‘sticky waterfalls’ genoemd. Hoog in de bergen, tussen de groene jungle waar de kleine kleurrijke vlindertjes ons om de oren vlogen. Het water dat naar beneden stroomt bevat veel mineralen waardoor de rotsen in de waterval ‘sticky’, stroef, aanvoelen. Dit maakt dat je er ‘makkelijk’ tegenop kun klimmen. Doen we even… totdat we onderaan de waterval stonden. De waterval was toch best steil, maar met soms wat hulp van touwen kwamen we boven! Spierpijn gegarandeerd!

De dag daarna was het tijd om zelf de keuken in te duiken en een Thaise kookles te volgen. Na een ritje over onverharde weg, tussen de rijstvelden door kwamen we aan bij het prachtig boerderijtje van Sammy, onze chef. Hij verbouwd van alles op zijn eigen grond: rijst, allerlei kruiden, fruit en groenten. Hoe vers wil je het hebben? Onder begeleiding van Sammy en zijn vrouw kookten we van allerlei gerechten, zoals Tom Yam (soep), gele en rode curry, phad thai, papayasalade, spring rolls en mango sticky rice. Gelukkig mochten we alles ook opeten, dat was smullen en gezellig, want we waren met een leuk clubje mensen. Daarna mochten we uitbuiken in de heerlijke hangmatten en liepen we een rondje over zijn terrein waar mensen in de rijstvelden aan het werk waren. Moe en voldaan keerden we terug naar Chiang Mai. Eten hoefden we die avond niet meer, maar een lekkere verse fruit- en groente-shake bij de Juicebar smaakten toch nog erg goed!

Na het laatste nachtje in Chiang Mai hebben we onze huurauto opgehaald die we voor 3 weken huren. Ja mensen, dit is ook backpacken! De eerste kilometers waren even wennen aangezien je de weg deelt met kippen, honden, koeien en tientallen scooters. Maar na een prima ritje zijn we veilig aangekomen in Lampang! Een kleine, slaperige stad zonder massatoerisme. We bezochten hier een tempel wat een letterlijk hoogtepunt was. Hierover de volgende keer meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Menu

Volg ons ook op Instagram:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Ontvang een mailtje als we een nieuwe blog online zetten