De eerste kilometers langs de westkust

De bus is er klaar voor, wij zijn er klaar voor. Laat de eerste kilometers maar komen! Wanneer we de oprit van Daan afrijden kunnen we het bijna niet geloven. Dit gaat het voorlopig zijn: de bus, en wij! 

Hoewel het nog een beetje onwennig voelt zijn we apetrots! Al jaren zeggen we: ‘en uiteindelijk gaan we naar Australië waar we een campervan kopen om het land te bereizen.’ En nu, nu is het moment daar. Maar poeh, wat gaat de tijd snel! Costa Rica voelt soms als de dag van gisteren.. Net als onze reis door Azië 5 jaar geleden. 

We laten Perth achter ons en gaan in noordelijke richting met Yanchep National Park als eerste stop. Dit is de enige plek in West Australië waar je koala’s kunt spotten aangezien West Australië niet tot hun leefgebied behoort. Ze leven namelijk in het oosten. Maar in dit park leven er een aantal, overgenomen uit de dierentuin van Perth. Er wordt voor ze gezorgd terwijl ze lekker kunnen klimmen en klauteren in een stukje natuur speciaal voor hun.

Het is warm en daar lijken de koala’s ook last van te hebben. De een zoekt hoog in de boom de schaduw op terwijl de ander onder de sproeier zit te dutten. Maar wat zijn ze schattig! De pluizige oortjes en de ronde fluffy kontjes. Weer een besefmomentje dat we écht in Australië zijn!

Naast de koala’s spotten we ook Kookaburra’s. Een kookaburra behoort tot de ijsvogelfamilie, is de grootste van zijn soort en leeft voornamelijk in Australië. Wie ons een beetje kent weet dat we het spotten van dieren echt geweldig vinden! Vooral het wildlife in Afrika vinden we geweldig, maar we merken dat kleinere diersoorten en vogels ook steeds meer onze interesse wekken! (Denk aan Wilke die 10 minuten lang een muis in de tuin van Daan heeft zitten observeren…)

Na een uurtje wandelen rijden we door richting onze aller eerste camping. Qua kamperen is de keuze reuze: een betaalde camping met faciliteiten, een betaalde camping zonder faciliteiten, gratis overnachtingsplekken. Je kunt werkelijk alle kanten op. Gelukkig bestaat ‘WikiCamps’, een app die aangeeft waar campsites zijn, welke faciliteiten er zijn, beoordelingen van vorige kampeerders, de prijs per nacht enz. Handig! 

We besluiten comfortabel te beginnen op een camping met faciliteiten inclusief zwembad! Heerlijk, want het is bloedheet.
Hoewel we, op Namibië na, samen niet veel gekampeerd hebben voelen we ons gelijk als twee visjes in het water. De eerste dagen nemen we de tijd om het kamperen weer onder de knie te krijgen. We rommelen wat aan en proberen de bus zo praktisch mogelijk in te richten. Want wat tijdens het inrichten leuk of handig leek blijkt in praktijk niet altijd te werken. 

Maar hup, van de campingstoel af want er is van alles te zien! Bijvoorbeeld Nambung National Park. Dit park wordt ook wel de ‘Pinnacles Desert’ genoemd, de ‘pilaren woestijn’. Naast veel zand bestaat deze woestijn uit duizenden pilaren van kalksteen die soms wel 5 meter hoog zijn. Hoe deze woestijn is ontstaan? Dat vragen de onderzoekers zichzelf ook nog steeds af en dus wordt er nog volop onderzoek naar gedaan. 
Maar mooi is het wel! En zoals je van een woestijn verwacht is het er bloedheet. Gelukkig kun je er naast wandelen ook met de auto doorheen rijden. 

We gaan verder richting het noorden en ruilen de ‘luxe’ camping in voor een nachtje op een gratis overnachtingsplek (gelukkig met wc). Bij aankomst twijfelen we om te blijven. De parkeerplaats is wat achteraf, er komen wat bijzondere figuren voorbij en vinden het er maar stilletjes. Maar we besluiten te blijven, want volgens de reviews in de app gaat het al jaren goed. Gelukkig arriveren er meerdere campervans en slapen we best prima terwijl er lichte regen op het dak tikt. 

Fris en fruitig rijden we door allerlei landschappen. De ene keer lijkt het Toscane met alle heuvels alleen zonder authentieke dorpjes, de andere keer lijkt het op Zuid-Afrika alleen dan zonder de wilde dieren en dan voelt het weer net zo afgelegen als Namibië maar dan zonder de onverharde wegen.
Wat wel nieuw is en tegelijk heel triest is zijn alle dode kangoeroes langs de weg. Er wordt dan ook geadviseerd tijdens schemering niet meer te rijden aangezien ze dan actief worden en de kans groot is dat ze de weg over springen. Met alle aanrijdingen tot gevolg.. 

Na wat veilige uurtjes rijden komen we aan bij Hutt Lagoon ofwel Pink Lake. Door de hoge zout concentratie, bacteriën en algen kleurt het meer roze. Wat een prachtig gezicht! En wanneer Koen aan de slag gaat met de drone weten we helemaal niet wat we zien. Het lijkt wel alsof we op een andere planeet zijn beland. Heerlijk om eindelijk Australië te ontdekken!

11 reacties

 1. Dat pink lake, vind ik toch echt een wereldwonder zeg, hoe mooi.

  Fijn te horen dat jullie je een beetje thuis beginnen te voelen in Australië.
  En jullie Vannetje is echt mega tof.
  Wat een heerlijk plekje.

  Fijne Paasdagen
  Groetjes mate! 😉
  Marielle

 2. Jaaaa!! Heel leuk om te lezen dat jullie onderweg zijn! Jullie droom komt steeds meer en meer uit 😊 Fijne pasen toegewenst vanuit het drassige Paaspop 🐰

 3. Leuk om een beeld van Australië te zien wat niet zo bekend is. Zo’n woestijn had ik daar nier verwacht.
  Geniet er van en fijne paasdagen.

 4. Amper vertrokken en al zoveel gezien! Ik mag graag reizen maar het lijkt me rete spannend om je campertje in the middle of nowhere te parkeren.
  Toitoi en enjoy!!!

 5. He Koen en Wilke, wat een rijkdom om zo met je camper op pad te gaan. Geniet van het mooie Australië. Goede reis alweer!!

 6. Lekker genieten van alle moois wat er op jullie pad komt…en nog vrolijk Pasen met of zonder eitjes 🐣
  Liefs….

 7. Hey Hey,
  Ben ik nog effe,
  Wij zitten Race across the world te kijken,
  En deze mensen reizen ook door Latijns Amerika.
  Wat gaaf om terug te zien waar zij nu zijn en waar jullie waren.
  Vanavond Bolivia met het plaatsje Sucre en de zoutvlaktes.
  Prachtig.,,, zo mooi.

  Liefs X

 8. Heerlijk samen genieten in Australië! 🐨
  Fijn om te lezen dat het kamperen jullie ook meteen weer goed afgaat.

  Trouwens ik zie wat vernieuwing op de site, leuk hoor Koen!!👌🏼

  Veeel liefs

 9. Wat heerlijk Wilke en Koen om zo met je eigen huisje rond te reizen ! Wat zien jullie ongelofelijk veel van de wereld ,geweldig ! Ook Australië is weer prachtig ! Jullie vernieuwde blog ziet er mooi uit ! Jullie kunnen zo een boek uitgeven my jouw mooie verhalen Wilke en Koen zijn prachtige foto,s ! Nog veel plezier samen 🤗

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Menu

Volg ons ook op Instagram:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Ontvang een mailtje als we een nieuwe blog online zetten