Hanoi: kort, krachtig en gezellig

Met gemengde gevoelens verlaten we Taiwan. We hebben er zeker genoten, maar na een jaar in Australië was het toch een flinke overgang. Eerlijk, elk land na Australië zou een flinke overgang zijn geweest en zou met 1-0 achtergestaan hebben!

De natuur in Taiwan vonden we overweldigend mooi, dat hadden we echt niet verwacht. De cultuur is interessant, het eten niet! Contact maken met de locals was lastig aangezien de Engelse taal nog niet echt ingeburgerd is. Gericht op de Westerse toerist dat zijn ze zeker niet! Maar dat maakt dat het land nog wel authentiek aanvoelt! Kortom, we zijn blij dat we er zijn geweest! Maar na drie weken is het hoog tijd om te vertrekken

We vliegen naar Hanoi, de hoofdstad van Vietnam. Toen we in 2018 vijf maanden in Azië op reis waren was Hanoi de stad waar we onze reis afsloten. Echt veel van de stad herinneren we ons niet, omdat we toen waarschijnlijk bezig waren met naar huis gaan. Des te leuker om de stad nu opnieuw te ontdekken! 

Maar dat is eigenlijk niet de reden dat we in Hanoi zijn. We hadden afgesproken met elkaar dat mocht het in onze planning passen, we naar Hanoi zouden vliegen om Anouk en Bas te zien! De zus en zwager van Koen. Ze beginnen hun vakantie in Hanoi en wij sluiten voor een paar dagen aan! Maar voordat ze er zijn duiken we samen de stad in, want oh wat is Hanoi chaotisch geweldig! Ook het Vietnamese eten en de heerlijke kokos-koffies komen als geroepen!

We verblijven in een fijn appartement net buiten de drukte. Dus wanneer we niet op rak zijn chillen we er lekker op los. Blogs schrijven, series kijken, boekje lezen. Ook dat is hoe we onze tijd in Hanoi invullen. Want dat is toch wel nodig na de drukke weken in Taiwan waar we veel onderweg zijn geweest, maar waar we ook onze emoties ruimte moesten geven.

Anouk en Bas zijn inmiddels veilig aangekomen. Na meer dan een jaar elkaar niet gezien te hebben ontmoeten we ze midden in de drukte van Hanoi. Zo fijn om elkaar weer te zien! Het is lang geleden, maar toch voelt het niet zo. We duiken gelijk het terras op want we hebben heel wat om over bij te kletsen! Verder struinen we lekker door de stad, doen hier en daar een drankje maar genieten vooral van het samenzijn!

De volgende dag moeten we vroeg uit de veren, we gaan mee met een fietstour. En fietsen in Hanoi.. dat is een hele uitdaging! Het verkeer is hier echt gekkenhuis! Overal scooters, auto’s, getoeter, en niemand stopt voor elkaar. Gek genoeg loopt het wel en wij gaan er maar gewoon in mee (soms met samengeknepen billen!).

Het weer is helaas wat somber en soms zelfs fris. Gelukkig houdt de miezer snel op en kunnen de poncho’s in de verpakking blijven!
We fietsen niet alleen door het drukke centrum maar maken ook een rondje door het buitengebied van Hanoi. Met fietstours kom je altijd op plekken waar je zelf nooit zou komen, en dat maakt fietstourtjes altijd zo leuk! Ook doe je vaak tijdens zulke tourtjes dingen die je normaal niet zou doen, zoals op een treinspoor gaan staan waar gewoon treinen rijden en waar je een enorme afgrond onder je hebt die dient als vuilnisbelt… Anouk en ik slaan over, wij zien onszelf al tussen het afval liggen.

Fietsen, wandelen of gewoon vanaf het terras kijken wat er allemaal gebeurt. In Hanoi maakt het niet uit, er is altijd en overal leven in de brouwerij! De laatste avond met elkaar eten we een hapje terwijl we op veel te kleine krukjes zitten en sluiten het samenzijn af op een typisch terras waar locals biertjes drinken. Want biertjes, daar houden de locals wel van. Zo ook Koen, Anouk en Bas ;-)! 

Na een laatste gezellige avond is het alweer tijd om elkaar gedag te zeggen. Anouk en Bas vliegen naar hun volgende bestemming in Vietnam en ook wij gaan Hanoi verlaten. Het bezoek aan Vietnam was kort maar krachtig. Maar het belangrijkste is dat we Anouk en Bas hebben gezien en dat we fijne herinneringen met elkaar hebben gemaakt!

Onze volgende bestemming is er eentje waar we zelf nooit voor zouden kiezen. De hype die rondom het eiland hangt en de drukte qua toeristen en buitenlanders die er tijdelijk wonen, trekt ons niet zo. De reden dat we er toch naartoe gaan is dezelfde reden waarvoor we naar Hanoi zijn gegaan: familie zien! Dit keer gaan we mijn broertje Nick en zijn vriendin Kim zien. Waar? Bali!

5 reacties

 1. Dat zag er gezellig uit! Maar die koffietjes, oeeeh daar ben ik zeker benieuwd naar.
  Fijn dat jullie elkaar hebben kunnen zien na zo’n lange tijd. Benieuwd naar jullie Bali avontuur!

 2. Wst een welkome gezelligheid vier jullie!
  Bijzonder om aan het andere eind van de wereld samen met familie herinneringen voor later te maken. En Vietnam is ook geen straf om meerdere malen te bezoeken.
  Op naar Bali!

 3. Mooie avonturen weer Wilke en Koen! Taiwan lijkt me interessant en indrukwekkend om rond te reizen. Leuk dat jullie met vrienden hadden afgesproken in Hanoi. Misschien tot binnenkort, en natuurlijk gaan jullie vast nog een keer terug naar Australie! Groetjes!

 4. Jullie gezichten staan op ontspannen, opgelucht en blij.
  Fijn!
  Heerlijk die georganiseerde chaos.
  Toch ook nog eens doen een fietstochtje in een drukke stad 😉😁

 5. Wat leuk dat jullie Bas en Anouk ontmoet hebben in Vietnam !
  Jullie hebben vast veel plezier gehad samen !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Menu

Volg ons ook op Instagram:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Ontvang een mailtje als we een nieuwe blog online zetten